Helgrillad kyckling

  • Grilla

Att grilla en hel kyckling tar en stund men så väl värt all väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 färsk kyckling
  • 3 msk Zeta Olivolja extra mild
  • 1 skal och saft citron finrivet
  • 4-6 krossade vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Krydda kycklingen med olivolja, citron, vitlök, rosmarin, salt och peppar.

Grilla hel i klotgrill, under lock, på indirekt värme genom att lägga glöden på ena sidan i grillen och kycklingen på den andra.

Lägg en folielåda under kycklingen med ett par deciliter vatten i så att all saft från kycklingen droppar ner i lådan.

Detta blir en otroligt god sky att servera till. Pensla kycklingen då och då med lite av skyn. Grillningen tar ca 1–1½ timme beroende på värmen i klotgrillen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Helgrillad kyckling"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.