Gulaschsoppa

  • Tillagning

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g högrev, i bitar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 stor morot, tärnad
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk Zeta Plommontomater
  • 8 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk färsk mejram, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Till servering
  • gräddfil
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn köttet i olivolja.

Salta och peppra.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, morot, rotselleri, paprikapulver, kummin och tomatpuré. Stek 3 minuter.

Tillsätt tomatkross, vatten, fond och mejram.

Låt småkoka under lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.

Lyft av locket och späd eventuellt med mer vatten och smaka av med salt och peppar.

Låt puttra ytterligare 20 minuter.

Toppa soppan med persilja och servera med en klick gräddfil och gärna en varm macka med mozzarellaost.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Gulaschsoppa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.