Grön, vit och röd kycklinggryta

  • Tillagning

De italienska färgerna i den här lättlagade kycklinggrytan kommer från bönor, soltorkade tomater och salvia.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skölj matvetet och låt rinna av i en sil.

Gör samma sak separat med de blandade bönorna.

Torka av och salta kycklingbitarna och lägg i en ugnsform med låga kanter.

Stek med övervärme i ugn 235 grader, ca 35 minuter.

När 10 minuter återstår, koka upp tomatstrimlorna med 2 dl vatten och tillsätt buljong, salt och oliver.

Tillsätt balsamvinäger, matvete och blandade bönor.

Koka ca 5 minuter.

Salta och peppra.

Tillsätt små hela eller strimlade salviablad och servera med kycklingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grön, vit och röd kycklinggryta"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.