Grön sparris med fagiolatosås

  • Tillagning

Fagiolatosås är en italiensk sås med mixade bönor, kapris, sardeller och pressad citron. Serveras här med kokt, grön sparris.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1/2 - 1 kg grön sparris färsk
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skölj sparrisen.

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.

Skala vid behov upp till 5 cm från spetsen och skär av 1/2–2 cm av foten beroende på hur den torkat.

Koka sparris med salt i vattnet 5–8 minuter.

Skölj de blandade bönorna och låt dem rinna av i en sil.

Mixa bönor, kapris, sardeller och pressad citron i en matberedare till ett slätt mos.

Tillsätt äggulorna och blanda. Mixa med lite av olivoljan.

Tillsätt efter hand restan av olivoljan och mixa till en jämn sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grön sparris med fagiolatosås"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.