Grillade grönsaker med salsa verde

  • Tillagning

Grillade grönsaker får fin smak av rökt olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Salsa verde: Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.

Grönsaker: Skiva auberginen på längden i 1/2 cm tjocka skivor och salta båda sidor, låt ligga ca 30 minuter.

Skiva eller dela de övriga grönsakerna.

Pensla med olivolja och grilla dem så att de blir mjuka och får fin färg.

Torka av auberginen, pensla med olivolja och grilla även den till fin färg.

Salta och peppra grönsakerna, servera som egen rätt eller som tillbehör tillsammans med salsa verde och/eller rökt olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.