Grillad sparris med örtricotta

  • Tillagning

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka.

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal.

Häll i lite olivolja i taget och kör med stavmixer till en jämn kräm, salta och peppra. Ställ kallt.

Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen.

Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns.

Salta och ringla över lite extra olivolja.

Servera med örtricottan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillad sparris med örtricotta"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.