Grillad polenta med taleggio

  • Tillagning

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp vattnet och rör ner polenta. Rör under sjudning tills polentan tjocknat. Det tar cirka 10 minuter.

Rör ner timjan, parmesan och 1 matsked olivolja. Smörj en liten fyrkantig form med lite olivolja och bred ut polentan i den. Låt svalna.

Sätt ugnen på 225 grader, grillvärme.

Skär schalottenlökarna i tunna skivor och stek i 2 matskedar av olivoljan på låg värme. Låt puttra under lock i ungefär 15 minuter.

Tillsätt finhackad vitlök och timjan och stek ytterligare någon minut.

Tillsätt sedan vinäger, socker och salt. Smaka av.

Skär polentan i lagom stora munsbitar och pensla med olivolja.

Grilla i grillpanna på båda sidor tills den blir gyllene och krispig.

Lägg upp polenta på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg på en klick av lökblandningen på polentan och toppa med en skiva taleggio.

Sätt in plåten i ugnen tills osten smält.

Garnera med extra timjan och servera med detsamma.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillad polenta med taleggio"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.