Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

  • Tillagningstid

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta.

Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål.

Lägg ned den varma kycklingen i marinaden.

Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre).

Skiva upp till servering.

Servera tillsammans med marinaden.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.