Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

  • Tillagningstid

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175°.

Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta.

Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°.

Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål.

Lägg ned den varma kycklingen i marinaden.

Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre).

Skiva upp till servering.

Servera tillsammans med marinaden.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.