Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

Ingredienser

8-10 bufféportioner eller 4 portioner

    kycklingfiléer
  • 6 kycklingfiléer gärna med skinn
  • Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • nymald svartpeppar

Tomatmarinad

Tips

Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°. Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen i marinaden. Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre). Skiva upp till servering. Servera tillsammans med marinaden.

  • Tillagningstid:30 minuter
  • Svårighetsgrad:1Lätt
Rösta på receptet:

3.54 av 5 (37 röster)

Passar bl.a bra till

 

Börja skriva för att söka!