Grilla entrecote med rökt glaze

  • Tillagning

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rökt glaze: Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg.

Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Låt koka ihop i 3-4 minuter.

Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Blanda i den rökta oljan.

Pensla köttet med olivolja, salta och peppra.

Grilla dem 2 minuter på varje sida och pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Låt glazen ”bränna” in lite.

Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.