Gnocchi con burro e salvia

  • Tillagning

Potatisknyten med smör och salvia.

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 gul lök hackad
  • 1 knippe salvia strimlad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 50 g smör
  • 1-2 dl Zeta Grana Padano 16 mån riven
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka potatisen och pressa i potatispress.

Tillsätt ägg och salt till potatisen.

Börja knåda och ha i mjöl efter hand, knåda tills degen är
fast.

Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.

Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.

Strö mjöl över bitarna.

Lägg ned gnocchin i saltat kokande vatten, sjud i ca 3 minuter.

När gnocchin flyter upp till ytan är de klara.

Tag upp med hålslev.

Stek lök och salvia i smör.

Tillsätt buljongen och låt koka in i löken.

Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.

Servera med riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Köp färdig Rana Gnochi och tillred
    med salvia!

Skriv en kommentar till "Gnocchi con burro e salvia"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.