Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

  • Tillagning

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Gnocchi
  • 1 pumpa: hokkaido eller butternut, ca 800 g (500 g skalad och urkärnad)
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor 
  • 6-8 dl vetemjöl
  • 1-2 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 dl riven Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 2 msk salt, till kokvattnet
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i bitar.

Lägg pumpan i en smord form och strö över 1 tsk salt.

Tillaga mitt i ugnen 35–40 minuter, eller tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.

Lägg pumpan i en bunke och mosa pumpaköttet med en gaffel.

Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg. Degen ska gå att knåda lite, inte vara för lös, men inte heller lika fast som en bröddeg.

Tippa upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar.

Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka.

Låt torka i ungefär en halvtimme.

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 matskedar salt.

Koka sedan några stycken gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp den färdiga gnocchin i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek gnocchin tills den får lite färg.

Lägg upp på ett serveringsfat, Salta och peppra lite, strössla över smulad gorgonzola och strö över grovt hackade valnötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.