Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(0)

Crostini med blomkålcremé och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscréme, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(0)

Crostini med borlotticremé

Crostini med cremé av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(1)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(1)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(1)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(0)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(1)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(0)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(0)

Pinzimonio

Späda grönsaker med balsamvinägrett.

(1)

Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

(4)

Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

(4)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(48)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(6)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(27)

Rostad Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

Creme av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till vinägretten som lyfter den rostade sparrisen - gott tillsammans med pistagenötterna.

(0)

Varm entrésallad

En matig sallad med brödkrutonger, bacon och ägg.

(3)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(3)

Svampbruschetta

En riktigt god svamptoast!

(8)

Sparris med olivoljedressing

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

(0)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(7)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(3)

Prosciutto med melon och basilika

Söt melon med salt prosciutto och basilika är ett perfekt tillbehör på buffébordet, eller som fräsch förrätt.

(3)

Prosciutto med marinerade grönsaker

Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

(14)

Toscanawok

En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

(4)

Snabb gravlax med gurksallad

Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

(4)

Smörgås à la Fernando

En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

(2)

Parmaskinka på carpaccio-vis

Toppa prosciutto med en riktigt god olivolja och parmesan - kanske som en riktigt god förrätt.

(18)

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

(9)

Mozzarellasallad med mangobalsamico

Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

(0)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(0)

Mozzarella med pesto

En väldigt italiensk och snabb förrätt - mozzarella med pesto. Enkelt och gott!

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Lättgrillad lax med olivkräm, ärtskott och krutonger

En lätt grillad lax får en fin yta och behåller sin saftighet. Här smaksätts den med en olivkräm på gröna oliver, ärtskott och krutonger.

(17)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(0)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(2)

Kall tomat- och paprikasoppa

Gazpacho är soppa på paprika och tomat som ätes kall. Ringla gärna lite god olivolja på!

(23)

Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Gorgonzolakrämen serveras som en smakrik dressing till salladen med bresaola.

(1)

Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

Vinägretten är "kryddad" med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

(0)

Grön sparris med fagiolatosås

Fagiolatosås är en italiensk sås med mixade bönor, kapris, sardeller och pressad citron. Serveras här med kokt, grön sparris.

(1)

Grillad sparris med parmesan, rucola och balsamico

Grillad sparris som får sin goda smakbrytning av balsamvinäger, olivolja och parmesan.

(2)

Grillad halloumi, rosmarin, honung och krutonger

Sältan från grillad halloumi, barrskogsdoftande rosmarin och sötman från honung - serverat med krispiga krutonger. Vilken njutning!

(1)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(2)

Grillad bruschetta med räkor, ricotta och örter

Krämig ricotta, räkor och färska örter på ett grillat bröd.

(7)

Insalata Caprese

Enkel och god förrätt. Hittar du inte buffelmozzarella så går det lika bra med vanlig mozzarella.

(4)

Haricots verts med lättrökt prosciutto

En lättrökt prosciutto tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök

(0)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(3)

Grönsallad med parmesan och hallonbalsamico

Gör en sallad på rädisor, gröna blad och rödlök och krydda med en god vinägrett med hallonbalsamico

(1)

Gravad lax med olivolja

Enkel förrätt eller på ett festligt buffébord - krydda den gravade laxen med citron, olivolja och färska kryddor och njut!

(0)

Färsk sparris med vinägrett och parmesan

Det italienska namnet på denna fräscha rätt är Asparagi freschi con salsa balsamica - lättsaltade, kokta sparris med parmesan och en klassisk vinägrett.

(0)

Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.

(0)

Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka

Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor

(0)

Carpacciorostbiff

Rostbiffen serveras tillsammans med en god vinägrett med tapenade

(15)

Carpacciolax med olivcremevinägrett

Tunnt skivad lax med en god vinägrett som smaksatts med creme av gröna oliver

(0)

Carpaccio på svenska

Ringla lite god olivolja över parmesan, rucola och skinka

(6)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(0)

Caprese

Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

(8)

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

(3)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(0)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(0)

Bruschetta med bönsallad

En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.

(0)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(7)

Biffcarpaccio med pesto, balsamico och rucola

En carpaccio består av rått kött som skivats i tunna skivor och kan ha olika tillbehör - här pesto, balsamico och rucola

(7)

Avokado och räkor med tomatvinägrett

Vinägrett med soltorkadetomater, avokado och räkor

(47)

Mozzarella med persikor och rucola

En frisk, solig mozzarellasallad med persikor och rucola. Variant på en klassisk italiensk caprese.

(0)

Grillad halloumi med rödlöksvinägrett

Gyllengrillad halloumi med en frisk rödlöksvinägrett.

(10)

Kokta haricots verts med hyvlad parmesan och olivolja

Haricots verts tillsammans med parmesan passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk eller kyckling!

(0)

Skinka och melon med pestovinägrett

En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

(34)

Melon med Prosciutto

Söt melon tillsammans med Prosciutto di Parma är en klassisk italiensk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

(27)

Crostini med Creme av kronärtskocka och Scamorzaost

Gott, enkelt och festligt! Läckra tilltugg med en härlig smakbrytning som fixas på ett ögonblick.

(21)

Bresaola med citron och parmesan

En förrätt med lite guldkant på mindre än 5 minuter! Bresaola med citron och parmesan.

(14)

Melon med prosciutto, chili och citron

En klassisk kombination av prosciutto och melon med en frisk och pepprig twist.

(58)

Tomatsallad med basilika och oliver

Lägg gärna upp tomatskivorna på ett fint fat, lägg på lökringar och oliver och häll över vinägretten.

(1)

Parmesangratinerad fänkål

Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

(12)

Vitlöksstekt spenat med krutonger

Spenaten får en härlig smak och doft när den fräses tillsammans med vitlök i olivolja. Toppas med krispiga krutonger.

(0)

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon.

(6)

Crostini med tapenade eller creme

Crostini med tapenade eller creme passar lika bra till helgmyset i soffan som till vinet före maten.

(13)

Bresaola med rucola och parmesan

En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

(10)

Insalata frutti di mare

En underbar sallad på havets frukter med persilja och citron.

(42)

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

(73)

Mozzarella med rödlök, persilja och krutonger

Denna lilla rätt med mozzarella, krutonger och rödlök är god som förrätt - eller som tillbehör till en soppa!

(49)

Osttallrik med rödlökschutney och olivknäcke

Knäckebröd med oliv är otroligt gott tillsammans med goda ostar och en chutney på rödlök.

(0)

Halloumitoast med färsk tomat

En varm toast där halloumin sätter smaken. Otroligt god med färsk tomat.

(41)

Tomatbruschetta med citron och koriander

Denna härliga tomatbruschetta med citron och koriander är den perfekta förrätten eller sommarlunchen! Servera på ett riktigt gott lantbröd.

(66)

Minifrittata med sparris och spenat

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

(2)

Myntamarinerad Halloumi

Mynta är den krydda som smaksätter halloumi. Här förstärks smaken ytterligare med färsk mynta.

(0)

Morotssallad med rädisor och spenat

En färgsprakande, knaprig och god sallad med morötter och rädisor.

(0)

Potatis- och lökflarn med parmesan

Tunna skivor av potatis och lök gratineras i ugnen med vin och parmesan. Ett fantastiskt tillbehör till middagen, på buffébordet eller som förrätt!

(2)

Marinerade bönor med kronärtskocka, oliver och kapris

Bjud på marinerade bönor med kronärtskocka, oliver och kapris som tillbehör till middagen eller som en förrätt. Passar dessutom utmärkt på buffébordet!

(43)

Marinerade oliver

Underbart goda marinerade oliver. Perfekta som tilltugg, på charkbrickan eller i en sallad.

(20)

Risotto med rött vin, rosésallad och rosmarin

Risotto al Vino Rosso - Mustigt röd risotto i färg och smak med röttvin, rosésallad och rosmarin.

(0)

Rökt Skagenröra med pepparrot

En klassisk skagenröra med italiensk tvist. Uppiffad med pepparrot och majonnäs gjord med rökt rapsolja. En perfekt förrätt till helgmiddagen!

(1)

Jordärtskocksoppa med grönkålschips

Krämig jordärtskocksoppa med vita bönor toppad med frasig grönkål och parmesan.

(0)

Capresesoppa

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.

(24)

Parmesanchips

Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

(0)

Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost

En vårgrön, slät och matig soppa på bönor broccoli och fetaost.

(112)

Melon och fetaostsallad

Melon och fetaost är en fantastisk smakkombination, perfekt för sommarbuffén.

(182)

Tomatbruschetta med rödlök och basilika

Ett grillat italienskt lantbröd med söta, hackade tomater, rödlök och örter.

(36)

Rödbetor med rucola, pinjenötter och parmesanost

En läcker sommarrätt i härliga friska färger av rödbetor, rucola och parmesan.

(99)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.