Forell i foliepaket med citron och salvia

  • Tillagning

Forell med smak och doft av salvia och citron. Servera gärna forellen med fräscha grönsaker eller njut av den som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 hela portionsforeller urtagna
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • peppar
  • 16 steklökar alt. salladslök
  • 1/2 rödlök finhackad
  • 1 kruka salvia
  • 1 citron finstrimlat skal och saft
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär snitt i forellerna och lägg på 4 folieark.

Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Dela steklökarna och ta bort skalet.

Skär sedan ner lökarna i mindre bitar.

Fördela steklökar, rödlök, salvia och citronskal på forellerna.

Pressa över citronsaft och vik ihop foliearken.

Lägg på grill (eller i ugn ca 200 grader) och tillaga ca 25 minuter tills ryggbenet lossnar lätt från fisken.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Forell i foliepaket med citron och salvia"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.