Fisk- och skaldjursgryta med saffran

  • Tillagning

En klassisk fiskgryta med tomat och saffran.

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 frp saffran, 0,5 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 strimlad fänkål
  • 500 g tärnad potatis
  • 2 tärnade morötter
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 400 g färsk lax, tärnad
  • 200 g färska räkor, skalade
  • 2 dl creme fraiche
  • dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja tillsammans med saffran och tomatpuré.

Tillsätt fänkål, potatis, morötter och vin.

Låt vinet puttra in i grönsakerna.

Tillsätt tomat, vatten och fond.

Låt småputtra under lock ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk.

Späd eventuellt med vatten och smaka av med salt och peppar.

Lägg laxen på toppen av grytan och sätt på locket.

Låt stå på lägsta värme ca 5 minuter tills fisken är klar.

Servera toppad med räkor, crème fraiche och dill.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Fisk- och skaldjursgryta med saffran"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.