Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

  • Vila i kyl
  • Tillagning

En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfylld med medelhavsfavoriter.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (372)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda samman alla ingredienser till pajdegen.

Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen.

Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat.

Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen.

Toppa med oliver och persilja.

Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Pajen kan förberedas och värmas.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.