Fetaostfylld lax med dill och citron

  • Tillagning

Lax med fetaost är en mycket god smakkombination. Här med en extra knorr av dill och citron.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (225)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra.

Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit.

Fyll med fetaoströran.

Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar.

Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.

Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.