Färsbiffar med caponata

  • Tillagning

Caponata är en grönsaksragu med lök, vitlök, chili och massor av härliga grönsaker som passar ihop med de klassiska färsbiffarna.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g nötfärs eller kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta fint riven
  • 1 gul lök fint tärnad
  • salt gärna havssalt
  • svartpeppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rör ut ägget i mjölken och rör ner ströbrödet och låt svälla ca 10 minuter.

Blanda i färsen och löken, salta och peppra.

Forma färsen till små biffar och stek i olivolja.

Stek auberginen gyllenbrun i rikligt med olivolja i het stekpanna.

Häll av auberginen på hushållspapper.

Stek sedan lök, vitlök och chili i olivolja och lägg i zucchini och paprika.

Låt det få gyllenbrun färg och tillsätt sedan aubergine, tomat och rosmarin.

Låt puttra ca 20-30 minuter.

Smaka av med havssalt, peppar och vinäger.

Vänd ner oliverna och servera till biffarna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Färsbiffar med caponata"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.