Crostini med blomkålcrème och prosciutto

  • Tillagning

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 220 grader.

Lägg mandlarna i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen medan den värms upp. När den är uppe i cirka 200 gradar bör mandlarna vara färdigrostade.

Låt svalna innan du hackar dem grovt.

Ansa och dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja.

Baka i ugnen (220 grader) cirka 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

Lägg proscuiotto glest på en plåt och sätt in i ugnen i ca 5 – 10 min eller tills de är knapriga

Mixa blomkål och parmesan med stavmixer i en bunke.

Rör försiktigt i Crème Fraiche. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.

Klicka eller spritsa blomkålskrämen på crostini, sätt i ett prosciuttochips och strö över hackade mandlar.

Dekorera med timjan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Crostini med blomkålcrème och prosciutto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.