Citronsorbet

  • TIllagningstid

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • några basilikablad
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 dl mjölk
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp strösocker och vatten.

Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika.

Låt sockerlagen svalna något.

Blanda i citronsaft och mjölk och sila.

Häll i glassmaskin och kör till sorbet.

Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen.

Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.