Chokladmousse med amaretto

  • Tillredning

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 frp Zeta Mascarpone
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g choklad 70%
  • 3 msk amarettolikör
  • rostade mandelflarn
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Separera äggulor och vitor.

Vispa upp äggvitorna med socker.

Blanda ihop mascarponeost och äggulor.

Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad.

Blanda med mascarponesmeten.

Vänd ihop äggvitorna med grädden och mascarponeblandningen.

Vänd slutligen in amarettolikören.

Häll i glas och ställ i kyl i minst 30 minuter.

Servera med rostade mandelflagor på toppen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Chokladmousse med amaretto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.