Capresesoppa

  • Tillagning

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Mixa tomaterna, vitlök, soltorkad tomat, bröd, socker, balsamvinäger, det mesta av basilikabladen och olivolja till en slät soppa i en kastrull och värm försiktigt.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare vinäger.

Servera soppan ljummen toppad med mozzarella och några basilikablad och några droppar god olivolja.

Soppan går även att servera kall.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.