Caponata di melanzane

  • Tillagning

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginerna i 2 cm stora tärningar.

Lägg dem i en sil, strö över salt och låt dra i minst 30 minuter.

Spola hastigt av auberginerna och klappa dem torra med hushållspapper.

Stek auberginerna gyllenbruna i hälften av olivoljan i en riktigt het stekpanna.

Låt rinna av på hushållspapper.

Salta och peppra.

Häll i resterande olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt lök och vitlök och värm sakta.

Låt fräsa i 10 minuter utan att de får färg.

Tillsätt tomater, selleri, oliver, kapris, basilika och persilja.

Koka upp.

Häll i vinäger och låt sjuda under lock i 10-15 minuter.

Ta bort kastrullen från plattan och vänd försiktigt ner auberginerna.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera rätten varm, ljummen eller kall.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Caponata di melanzane"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.