Cannellini, fetaost och grön ärtröra

  • Tillagning

En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg bönor och 200 g ärter i en bunke, häll i olivoljan och smaka av med salt och peppar.

Värm frityroljan till 170 grader i en kastrull (läs mer på zeta.nu).

Fritera kaprisen tills de är mörkgröna, 1-3 min.

Gör detta i minst fyra omgångar, då det lätt stänker.

Lägg kaprisen på hushållspapper, låt överflödig olja rinna av.

Lägg 300 g ärter i en mortel eller bunke, med mynta och några stänk tabasco.

Mortla ärterna eller mosa med en gaffel, till en röra.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp bön- och ärtblandningen, klicka ut ärtröran, smula över fetaosten och ringla över lite god olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Fetaostens smuliga konsistens, sälta och syrlighet passar väl till de söta ärtorna och den friterade kaprisen.

Skriv en kommentar till "Cannellini, fetaost och grön ärtröra"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.