Calzonepirog med spenat och salami

  • Tillagning deg
  • Baka ut

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 sats pizzadeg, receptet hittar du här i receptbanken
  • 1 frp Zeta Salame Napoli
  • 1 frp grillade paprikor, röda och gula
  • 2 frp Zeta Mozzarella Ekologisk
  • 1 påse färsk bladspenat, á 80 g
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl tomatpuré
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla salamin.

Dela paprikan i mindre bitar.

Riv mozzarellan i mindre bitar.

Blanda salami, paprika, mozzarella och spenat i en bunke.

Krydda med oregano, salt och peppar.

Kavla ut degen på mjölat bakbord  till ett par millimeters tjocklek.

Skär degen i 6 kvadrater.

Bred tomatpuré på mitten av varje degbit.

Toppa med fyllning.

Vik ihop degen till en pirog och nyp ihop kanterna så att pirogen håller ihop i ugnen.

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Degen ska få en fin gyllenbrun skorpa.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Calzonepirog med spenat och salami"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.