Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(1)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(0)

Rosébalsammarinerade bär med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

(0)

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

(0)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(1)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(0)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(5)

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

(0)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. En utmärkt att bjuda påsom förrätt

(0)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(9)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(4)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(1)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(3)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(15)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(2)

BBQ sås

Klassisk barbequesås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra sås till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

(0)

Ciabatta med prosciutto cotto

Italiensk smörgås, ciabatta med kokt italiensk skinka och pepprig rucola. Perfekt på picknick eller som ordentlig frukost eller lunch.

(0)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(7)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Kombinera som du vill och addera goda oliver, kapris och marinerade grönsaker efter tycke och smak. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(5)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme eller två men löken kan läggas in ett par dagar i förväg om man vill.

(10)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(2)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(0)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(3)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, lätt soltorkade tomater och färska örter. Passar utmärkt som festliga småplock eller som en del av en lyckad buffé. I Italien kallar man dessa piroger Panzerotti.

(7)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(5)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(5)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(4)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(8)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(3)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(1)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(1)

Italiensk Millefoglie med mascarpone, citron och jordgubbar

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

(7)

Sedani med grillad paprika, citron och oliver

Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!

(2)

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

(6)

Sallad i burk med avocado och sparris

Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(0)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(49)

Rostad Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

Creme av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till vinägretten som lyfter den rostade sparrisen - gott tillsammans med pistagenötterna.

(0)

Ägghalvor med räkor och rökt caesardressing

Ägghalvor med italiensk tvist med mild och elegant röksmak.

(4)

Ägghalvor med två toppingar

Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.

(3)

Vinägerinlagd sill

Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

(7)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(0)

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

(6)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(1)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(0)

Rostad potatis med soltorkade tomater och sardeller

Att rosta potatis i ugn är lika gott som enkelt. Blanda potatisen med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade.

(4)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(8)

Prosciutto med melon och basilika

Söt melon med salt prosciutto och basilika är ett perfekt tillbehör på buffébordet, eller som fräsch förrätt.

(3)

Potatissallad med tomat och kapris

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

(8)

Tramezzino med kyckling

Trekantsmacka med kycklingröra som passar utmärkt som mellanmål eller att ta med sig på picknicken!

(8)

Tomatsalsa med koriander

Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

(50)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(2)

Snabb gravlax med gurksallad

Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

(4)

Porchettamacka med syrad salladskål

Matig baguette med ugnsbakad fläskkarré och krispig salladskål.

(3)

Pizza med parmaskinka och rucola

Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skicka och krämig mozzarella.

(5)

Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Gott, grillat med grönsaker och fetaost i pitabröd.

(12)

Pastasallad med räkor, broccoli och kronärtskocka

En pastasallad till picknicken med räkor, broccoli och kronärtskockor.

(4)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(4)

Pastasallad med kapris, fetaost och kalamataoliver

En pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

(1)

Pastasallad med fetaost, oliver och rucola

En pastasallad i solen med fetaost, rostade paprikor, rucola och härliga kalamataoliver.

(0)

Olivmarinerad fläskfilé

Fläskfilén bakas i ugn och marineras sedan i ett dygn i vitlök, kapris och oliver. Serveras med citronklyftor och ett gott bröd!

(0)

Nötfärsburgare

Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

(0)

Mozzarellasallad med mangobalsamico

Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

(3)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Melon med prosciutto och basilika

Små, vackra och ljuvlig goda! Ringla en riktigt god olivolja över melonen och prosciutton, salta och peppra

(27)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(5)

Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

(47)

Marinerade oliver med timjan och parmesanost

Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

(7)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(0)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(0)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(4)

Kokt sparris med olivdressing

Prova denna dressing med creme av gröna oliver på vit sparris - en god kombination.

(2)

Kikärtor med chilipesto och Couscous med tapenade

Två goda tillbehör! Krydda upp kikärtorna med chilipesto och couscousen med en smakrik tapenade av svarta oliver.

(1)

Kapris- och sardellmajonnäs

Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.

(2)

Jordgubbar med balsamvinäger

Enkelt att ta med och ljuvligt gott att äta och doppa - jordgubbar och en söt sås av balsamvinäger.

(6)

Grillad sockerkaka med mascarpone

Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!

(16)

Grillad lax med citron, kapris och oliver

Pensla laxen med olivolja, grilla snabbt, toppa med tapenade och pressa över citron. Snabb och god fiskrätt!

(0)

Grillad halloumi, rosmarin, honung och krutonger

Sältan från grillad halloumi, barrskogsdoftande rosmarin och sötman från honung - serverat med krispiga krutonger. Vilken njutning!

(1)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(5)

Italiensk cheesecake

Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.

(11)

Inkokta champinjoner med vitt vin

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

(42)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(5)

Halloumi - och grönsakspett med yoghurtsås

Halloumi och grönsaksspett är perfekt när du vill grilla något annat än kött och fisk! Gott tillsammans med yoghurtsås.

(0)

Gravad lax med olivolja

Enkel förrätt eller på ett festligt buffébord - krydda den gravade laxen med citron, olivolja och färska kryddor och njut!

(0)

Glass med smaksatt olivolja och havssalt

Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.

(1)

Focacciabröd med oliver

Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

(0)

Ciabatta med buffelmozzarella och salami

Matig macka med krämig mozzarellaost och smakrik salami.

(0)

Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka

Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor

(0)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(3)

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

(3)

Cannellini, fetaost och grön ärtröra

En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.

(1)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(0)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(0)

Bulgur- och quinoasallad

En fräsch sallad med blandning av bulgur och quinoa. Passar som ensamrätt eller ett matigt tillbehör.

(3)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(7)

Bakade plommontomater med sardeller

Ett riktigt gott tillbehör att servera på buffebordet eller till middagen.

(28)

Grillad aubergine med tomatsalsa

Grillade skivor av aubergine med rökig tomatsalsa.

(1)

Grön salsa - Salsa verde

En fräsch salsa med färska örter och vitlök.

(0)

Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker får fin smak av rökt olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

(1)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.