Bruschetta med bönor och avokado

  • Tillagning

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 skivor lantbröd ca 1 1/2 cm tjocka
  • 1 liten bit rödlök finhackad
  • 1/2 chilipeppar tunt skivad
  • 1 stjälk blekselleri tärnad
  • 1 avokado tärnad
  • 2 tomat tärnade
  • 1 fpk 190g Zeta Kidneybönor sköljda
  • 1 kruka persilja hackad
  • 1 saft från lime
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grilla brödskivorna i 250 grader på ett galler i övre delen av ugnen eller stek dem gyllenbruna i en stekpanna.

Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över olivolja.

Blanda övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Bruschetta med bönor och avokado"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.