Böngryta med tomat och salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
Zeta Olivolja Extra Mild
10 blad
salvia eller 1 1/2 msk torkad
2–3
krossade vitlöksklyftor
2 fpk
Cannellinibönor Ekologiska, sköljda och avrunna
1 1/2 dl
1/2 tsk
salt
lite peppar

Gör så här

Tips!

Servera som på bilden med stekt bogfläsk.
Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.

 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

Vad tycker du?

1 kommentar

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...