Biffcarpaccio med pesto, balsamico och rucola

  • Tillagning

En carpaccio består av rått kött som skivats i tunna skivor och kan ha olika tillbehör - här pesto, balsamico och rucola

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg ut de råa oxfiléskivorna på tallrikar och klicka över lite pesto.

Blanda vinäger och olivolja och droppa över.

Toppa med rucola, basilika, salt, svartpeppar och hyvlad Parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Frys oxfilén under några timmar så att den blir fast, men inte stenhård. Alternativt överfrys filén och tina den lite. Gör detta i god tid i förväg. Skiva filén i tunna skivor.
    Var inte orolig för att köttet är frostigt när du skivar. Det kommer att vara perfekt tinat när tallriken står på bordet. Använd mittenbiten på filén, så blir skivorna jämnstora.

Skriv en kommentar till "Biffcarpaccio med pesto, balsamico och rucola"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.