Basilikamarinad

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 7 ingredienser

Den örtiga marinaden med basilika är god till lamm, kyckling eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
vitlöksklyfta, finriven
1 kruka
basilika, plockade blad
1 msk
rosmarin, finhackad
1 msk
timjan, finhackad
1 st
citron, finrivet skal
2 krm
svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Maria

Hej,
Låter mkt gott 🙂
Skall basilikabladen bara läggas i hela? Ej hackas?

Anna Mellberg

Hej Maria! Bra uppmärksammat, vi har förtydligat receptet nu. Alla örter ska vara finhackade. Glad sommar önskar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco