Salladsdressing och vinägrett

En dressing vill vi ofta ha lite krämigare i konsistensen, ofta kan en äggula eller lite senap hjälpa till ”hålla ihop” dressingen och få ett härligt krämig resultat. En klassisk italiensk caesardressing smakar bra till både sallad eller en grillad bit kött eller fisk.

En vinägrett kan smaka på en rad olika sätt. Genom att variera olivolja och vinäger blir smakresultatet olika, alltifrån en sötsyrlig blandning med balsamvinäger till en äppeldoftande smakexplosion som passar utmärkt att servera till en bönsallad. En vinägrett innehåller alltid minst salt och nymalen peppar, men kan också rymma vitlök, färska och torkade örtkryddor.

Enklaste sättet att dressa en sallad är att sätta fram olivolja och vinäger på bordet tillsammans med salt och svartpeppar, då kan var och en bestäma hur syrligt eller salt det ska smaka. Man kan även blanda salladsdressing och vinägrett i förväg och förvara i kylskåpet, tänkt då på att hållbarheten förkortas.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.