Recept

Ingredienser

4 portioner

Bladen från en halv kruka basilika

2 vitlöksklyftor , tunt skivade

3 msk Zeta Olivolja

2 tsk Zeta Sardellcrème

1 burk Zeta Körsbärstomater

1 dl torrt vitt vin eller Zeta Matlagningsvin

2 lagerblad

1 tsk oregano

Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

Hacka vitlöken och strimla basilikabladen. Häll olivoljan i en kastrull och fräs vitlöken utan att det tar färg i 3-4 minuter, tillsätt sardellcremen och fräs ytterligare en halv minut. Häll i tomater, vin, lagerblad och oregano. Låt såsen koka försiktigt i 10-15 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar, avsluta med att röra ner basilikan.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.