Antipasti är enkelt och det finns inga rätt eller fel, kombinera som du vill. Gemensamt för all antipasti är att de är goda för sig, men blir underbara tillsammans. Om du vill ha lite inspiration så gör sig exempelvis dessa smakkombinationer bra ihop; crostini med tapenade, fuet med marinerade oliver, bitar av parmesan och en klick crema di balsamico, prosciuttolindade grissini och kalamataoliver och minimozzarella. Serverar du dem allihop kan det kallas Antipasti Misti, en blandning av goda antipasto.

Ett tips är att alltid ha ett par påsar crostini och någon burk tapenade eller creme hemma, perfekt att ställa fram tillsammans med den spontana drinken eller innan en spontan middag. Antipasti är också den första delen i den typiskt italienska måltiden.

Antipasti är enkelt och handlar i grunden om bra råvaror, därför tycker vi du ska prova dig fram. Vill du hämta inspiration från bilden, läs mer under antipasti på tio minuter.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.